sqnka
Register IP: |
Posted: 17.10.2007, 11:59 Post subject: Sieci handlowe w Estonii |
|
|
Witam serdecznie, poszukuję informacji o rynku Estońskim, wiem, że to może nie standardowe pytanie, ale jakie sieci sklepów sprzedaży detalicznej istnieją na rynku Estońskim? Chodzi mi o możliwość sprzedaży w nich artykułów pirotechnicznych (fajerwerków). Wiem, że istnieje Lidl, czy jest jeszcze jakiś podobny?
Będę wdzięczna za wszelką pomoc. |
|
| Back to top |
 |
gala1973
Posted: 17.10.2007, 21:56 Post subject: |
|
|
| O ile mi wiadomo Lidl nie zostal przyjety na rynek estonski ale moze cos sie zmienilo... sa podobne markety jak maxima i säästu market, ktory przypomina troche polska Biedronke. Pozostale, wieksze markety to Selver, Prisma, Maximarket, Stokmann ale jezeli chodzi o fajerwerki to nie byly one sprzedawane na terenie marketow,tzn na polkach tak jak w Polsce w Tesco czy Realu. Widzialam je sprzedawane na osobnych stoiskach w alejkach. Ale moze to zalezy od miasta. No i ceny byly bardzo wysokie... |
|
| Back to top |
 |
sqnka
Register IP: |
Posted: 18.10.2007, 18:55 Post subject: |
|
|
Z Lidlem włąsnie czytałam, że były jakieś plany, ale na infolini Pl nikt nie był w stanie mi odpowiedzieć, antomiast znalazłam, stronę lidla estońską, lecz nie znam estońskiego, co może faktycznie wprowadziło mnie w błąd
http://www.lidl.ee/ee/home.nsf/pages/c.service.imprint.index |
|
| Back to top |
| | |